עימות בחירות טלוויזיוני בישראל?

עימות בחירות הוא מפגש מתוקשר בין מתמודדים המתחרים ביניהם במערכת בחירות, שבו הם נדרשים לענות על שאלות בעניינים שעל סדר היום של מערכת הבחירות. העימותים מהווים מבחן חשוב למועמדים, וכלי לציבור המצביעים בשביל לבצע את הבחירה, ונחשבים תמיד כאחד משיאי מערכת הבחירות.

[מתוך: ויקיפדיה]

בארה"ב, העימות בין המועמדים לנשיאות זוהי לא רק מסורת רבת שנים, אלא אירוע טלוויזיוני ואינטרנטי שאסור לפספס. במשך שנים רבות לעימותים היה הכח להרוס ולבנות את תדמיתם של המועמדים. כניסת הרשתות החברתיות כשחקניות בזירה הפוליטית לא מקלה על המועמדים בניסיונם לייצר את התדמית הרצויה בזמן עימות. הסיבה לכך היא  שתוך כדי שהפוליטיקאים מזיעים על במת העימות, ברשת נוצרים מליוני סטטוסים, ציוצים, ופוסטים בבלוגים שכבר מספיקים לנתח כל תנועה, מילה ופאשלה קטנה. אם פעם היה צריך לחכות לפרשנות מקצועית וניתוח סקרים מעמיק כדי לקבוע מי ניצח בעימות, כיום זה נקבע ברשת עוד לפני שהבמאי אמר "קאט".

בישראל לעומת זאת, ויתרו על מסורת העימותים ולא התקיים עימות בין המועמדים לראשות הממשלה מאז שנת 1999. בכל מערכת בחירות עולה ההצעה לקיים עימות כאשר בדרך כלל המועמד המוביל מסרב לעשות זאת. אך נראה כי במערכת הבחירות הקרובה יהיה קצת קשה להתעלם מהקריאות לקיום עימות – בפייסבוק נפתחו כבר לפחות חמישה עמודים שונים הקוראים לקיים עימות לקראת בחירות 2013 (עם כ 2500 לייקים במצטבר) ואף נפתח עמוד באתר עצומה. הטענות העיקריות הן שעימות הוא חלק מהתהליך הדמוקרטי וכי יעזור להבין את העמדות של המועמדים טוב יותר. אך ישנם גם לא מעט שאומרים ששיטת הבחירות בישראל לא מתאימה לקיום עימות בין מועמדים (למשל כאן).

ללא ספק, רשתות חברתיות כבר הוכיחו את כוחן בהנעת תהליכים בעבר. שלי יחימוביץ' ויאיר לפיד כבר הביעו את רצונם לקיים עימות בעמודי הפייסבוק הרשמיים שלהם – מה שהוביל למאות תגובות בנושא. נשאר רק לראות האם הדיון המתפתח על העימות לקראת בחירות 2013 ימשיך לגדול והאם תהיה לכך השפעה על המועמדים?

פוסט זה פורסם בקטגוריה Uncategorized, עם התגים , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה